Omgeving

Wat is er te doen?
Natuurlijk wilt u als u op onze camping verblijft van de rust genieten.  
 
Maar in de omgeving zijn er ook leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld: Mooie fietstocht langs het randmeer naar Harderwijk of een mooie knooppuntenroute fietsen www.nederlandfietsland.nl. Misschien wel het Pelserklompenpad lopen www.gsnel.nl.
 

Harderwijk:
Weekkrant Harderwijk 
Ten noorden van onze camping ligt het winkelcentrum Drielanden met al zijn voorzieningen idiaal voor de dagelijkse boodschappen. Na 4 km fietsen komt u in de binnenstad van Harderwijk met zijn oude stadsmuren, erg mooi om in te wandelen. U kunt daar Molen De Hoop bekijken of het Dolfinarium bezoeken. Tip! Laat u verwennen in Wellnessresort De Zwaluwehoeve.

 
Ermelo: 
Nabij de camping na ongeveer 5 minuten lopen komt u op landgoed 's Heerenloo een parkachtig gebied waar u heerlijk kunt wandelen. Er is een zorginstelling gevestigd voor mensen met een verstandelijke beperking www.sheerenloo.nl. Op het terrein is ook een Attent supermarkt en er is een zorgboerderij. Het aloude johannitterklooster en het Heerenhuus zeker het bekijken waard. 
100 meter van onze camping ligt een knooppunt van de zuiderzeeroute ( Horloseweg-Hosterweg-HogeGeestpad )

Aan het Veluwemeer ligt strand Horst, (ongeveer 3km) u kunt daar zwemmen, surfen enz.
Ook is daar een bowlingbaan, restaurant en een McDonalds aanwezig.

In het dorp midden in het centrum vind u Molen De Koe en het Pakhuis Ermelo.
Tevens is er een kleine bierbrouwerij. elke zaterdagmiddag om 14.00 uur kunt u een kijkje nemen in de brouwerij tijdens de rondleiding. Er is een uitgebreide bierwinkel en een speciaal bier cafe: www.burgbieren.nl.

Ongeveer op 10 km afstand vindt u het kleinste plaatsje van Nederland, het stadje Staverden (gem. Ermelo). Sinds 1298 heeft het stadsrechten, maar is nooit als stad ontwikkeld en altijd landgoed gebleven.
Het kasteel Staveren is ook bekend vanwege de beroemde witte pauwen die daar al zijn van 1323 toen Reinald II tot ridder werd geslagen.
Nu word het kasteel als trouw locatie gebruikt en kunt u er in de brasserie genieten van een lekkerkopje koffie, lunch of diner.
Verder is het landgoed een prachtige omgeving waar u kunt fietsen en wandelen,of zelfs een rit kan maken met paard en huifwagen.Verdere informatie vind u op  www.beleefstaverden.nl.  
Bierbrouwer koetshuis Staverden  www.uddelaer.nl             

In de omgeving: 
Ongeveer 25 km van de camping liggen Paleis Het LooDe Apenheul en familie pretpark De Julianatoren, allen nabij Apeldoorn.

Ook op 30 km afstand hebben we Dierenpark Amersfoort.

Eveneens op ongeveer 30 km afstand, bij Biddinghuizen, ligt het pretpark Walibi World.

Elke week zijn er markten in de omgeving van de camping.
Maandag in Apeldoorn.
Dinsdag in Ermelo.
Woensdag in Putten.
Donderdag in Nunspeet de Eibertjes markt (veel klederdracht).
Daarnaast is er op donderdag in Barneveld de Veluwse markt (oude ambachten e.d.).
Zaterdag in Harderwijk (en daar lekker vis eten natuurlijk!).

Naast deze markten zijn er de vele braderien.

Camping De Elzenhof
Horloseweg 14
3845 LA Harderwijk

T. 0341 - 55 35 26
E. info@campingelzenhof.com

boerderijcamping, camping harderwijk, camping ermelo, camping veluwe, camperplaatsen, omgeving zwaluwhoeve, omgeving dolfinarium, veluwse bossen en heide, natuur op de veluwe, kamperen op de veluwe, rustig kamperen, kamperen